Loš kompromis Brisela

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš kompromis Brisela

Pressonline Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je juče da Srbija pozdravlja svaku inicijativu za utvrđivanje istine o navodima Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, ali i upozorio da nijedna od tih inicijativa, uključujući najnoviju iz Brisela, ne odgovara na pitanje „ko će dati mandat za istragu izvan teritorija Kosova".


- Takav mandat može dati samo Savet bezbednosti UN - rekao je Jeremić.
On je rekao da su prekjuče u Njujorku održane >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << konsultacije među stalnim članicama SB UN na kojima su se Rusija i Kina zalagale za to da se donese odluka o otpočinjanju istrage, i dodao da se „neke zemlje članice i dalje grčevito odupiru inicijativi Srbije da istraga počne".
Odluka EU da postavi specijalnog tužioca i formira radnu grupu koja će se u sastavu Euleksa uključiti u istragu trgovine ljudskim organima jeste loš pokušaj kompromisa između stava Srbije i kosovskih Albanaca, ocenjuje za Press Oliver Ivanović, državni sekretar u Ministarstvu za KiM. Ostatak možete pročitati na linku

trgovina organimaDik MartiOLIVER IVANOVIĆVuk Jeremić
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.