Lončar: Mogući problemi sa nedostatkom lekova za zdravstvene ustanove na Kosovu

Izvor: Beta, 28.Nov.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Mogući problemi sa nedostatkom lekova za zdravstvene ustanove na Kosovu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da gradjani na Kosovu trenutno nemaju razloga za brigu jer svu neophodnu medicinsku pomoć mogu da dobiju u zdravstvenim centrima, ali da će u budućnosti biti problema sa lekovima, ukoliko se nastavi politika povećanja taksi na proizvode iz Srbije."Trenutno je tako da svega ima dovoljno i gradjani ne moraju da idu u zdravstvene centre u Srbiji, ali ako se ovako nastavi i u narednim danima biće to ozbiljan problem, jer nećemo moći tako da funkcionišemo", rekao je Lončar za RTS.On je osudio ponašanje medjunarodnih zdravstvenih organizacija, jer nisu pokazale zainteresovanost za probleme Srba na Kosovu."Niko nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna tišina sa njihove strane", naveo je Lončar.Direktorka Apotekarske ustanove u severnoj Kosovskoj Mitrovici Ljiljana Delibašić kazala je za RTS da su rafovi državnih apoteka prazni i da nema lekova za hronične bolesnike, ali da je takva situacija od potpisivanja Briselskog sporazuma."To traje nekoliko godina unazad, otkako se počelo sa primenom dela Briselskog sporazuma i kada u postale neophodne posebne dozvole za dopremanje lekova", rekla je Delibašić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U narednim nedeljama biće problema s lekovima na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018

Bolnice na Kosovu i Metohiji na današnji dan imaju sve što je neophodno da pruže pomoć pacijentima, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali je ukazao da se sedmicama meri vreme kada to neće biti slučaj..."Na današnji dan pacijenti i oni koji gravitiraju ka bolnicama na Kosovu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.