LSV i VF osudili Vulinovu izjavu, traže njegovu smenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2020, 14:09

LSV i VF osudili Vulinovu izjavu, traže njegovu smenu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine osudili su danas izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina koju je dao povodom razgovora predsednika Predsedništva BiH Šefika Džaferović i odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija i zatražili njegovu smenu.

Vulin je juče rekao da Džaferović razgovara sa lažnim premijerima i meša se u unutrašnja pitanja Srbije usaglašavanjem oko nekakve promene granica, umesto da Kurtiju kaže da je politika BiH da ne priznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lažnu državu Kosovo. Vulin je rekao i da će Republiku Srpsku smatrati kao posebnu državu, a ne kao deo BiH, dok god Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

VF i LSV smatraju da je nedopustivo negirati suverenitet i celovitost BiH, jer bi se, kako navode, na taj način destabilizovao čitav region.

"Srbija i Bosna i Hercegovina su se obostrano priznale još pre 25 godina, iz čega proističu međunarodne obaveze koje obe države moraju da poštuju", ukazuje se u saopštenju koje je potpisao Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

Oni su zatražili i da se premijerka i predsednik Srbije ograde od Vulinovih stavova tvrdeći da oni "ugrožavaju mir na Zapadnom Balkanu", kao i da pokrenu proceduru njegove smene.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.