LDP: POZOVATI SRBE DA UKLONE BARIKADE

Izvor: Kurir, 16.Okt.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: POZOVATI SRBE DA UKLONE BARIKADE

BEOGRAD - Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas političke i druge institucije u Srbiji da bez odlaganja pozovu Srbe na severu Kosova da se povuku sa barikada, kako bi bila izbegnuta intervencija Kfora i stradanje ljudi.

"Ti ljudi su godinama, a najbrutalnije u poslednjih mesec dana, taoci licemerne politike i zloupotreba. Ako odmah ne pobedi racionalnost, kosovski Srbi će biti poslednje žrtve te politike, kao što su, zaboravljeni i otpisani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog nacionalne politike vođene devedesetih, u zbegu, kolektivnim centrima i na traktorskim prikolicama završavali Srbi iz Hrvatske i Bosne", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je 15. oktobra da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo. Jovanović je ocenio da je danas dan odluke o životima Srba na Kosovu, ali i o tome da li će Srbija izabrati razuman put rešavanja problema ili će zbog, kako je naveo, "besmislenog inata", izgubiti poslednju priliku da postane evropska, mirna i uređena zemlja.

"Srpska politika i institucije konačno moraju da počnu da brinu o ljudima, i u Srbiji i na severu Kosova, i prestanu da beže od odgovornosti koju imaju", naveo je on. Lider LDP-a se zauzeo i za prihvatanje rešenja iz Ahtisarijevog plana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Pozvati Srbe da se povuku sa barikada

Izvor: RTS, 16.Okt.2011

Sve političke institucije u Srbiji bi trebalo da pozovu Srbe sa severa Kosova da se povuku sa barikada kako bi se izbegla intervencija Kfora, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović...Lider LDP-a Čedomir Jovanović pozvao je političke i druge institucije u Srbiji da bez odlaganja poruče Srbima na...

Nastavak na RTS...

Barikade se uklanjaju u utorak

Izvor: B92, 16.Okt.2011

Beograd/Jagodina -- Kfor bi mogao da za 24 sata odloži akciju uklanjanja barikada na severu Kosova najavljenu za ponedeljak, saznaje agencija Beta...Kfor je saopštio večeras da su predstavnici opština Leposavić, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan zatražili više vremena i komandant Kfora...

Nastavak na B92...

Srbi uklonite barikade

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Okt.2011, 01:45

Sve političke institucije u Srbiji bi trebalo da pozovu Srbe sa severa Kosova da se povuku sa barikada kako bi se izbegla intervencija Kfora, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.