LDP: Otvaranje poglavlja pozitivno, Kosovo sve veći teret

Izvor: RTS, 11.Dec.2017, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Otvaranje poglavlja pozitivno, Kosovo sve veći teret

Otvaranje nova dva poglavlja na putu priključenja Srbije Evropskoj uniji predstavlja pozitivan korak u približavaju punopravnom članstvu EU, ocenio je večeras predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, ali i naveo da je jasno da otvoreni kosovski problem predstavlja sve veći teret za našu zemlju.
Jovanović u saopštenju ističe da poruka koju smo dobili u Briselu govori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da, i pored dva otvorena poglavlja, postoji nezadovoljstvo odnosima koji vladaju između Beograda i Prištine, "što je rezultat zastoja u pregovorima i odsustva konkretnih rešenja".
Smatra da raste pritisak vodećih zemalja u Evropi da se ovo pitanje što pre reši.
Prema njegovim mišljenju, Srbiji je potrebna jasnija spoljnopolitička orijentacija i tvrdi da "političko kalkulisanje, neuspela strategija neutralnosti i odustvo hrabrijih odluka imaju svoju visoku cenu u našim odnosima sa zemljama Zapada".
Lider LDP-a kaže da pozitivna vest iz Brisela zato nosi i opomenu, "jer je izvesno da evropska budućnost Srbije zavisi od spremnosti da gradimo partnerstva sa zemljama u okruženju i da je za nas korisnije da budemo deo rešenja, nego da probleme koje imamo činimo još većim".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LDP: Otvaranje poglavlja pozitivno, Kosovo sve veći teret

Izvor: Blic, 12.Dec.2017, 00:14

Otvaranje nova dva poglavlja na putu priključenja Srbije Evropskoj uniji predstavlja pozitivan korak u približavaju punopravnom članstvu EU, ocenio je večeras predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, ali i naveo da je jasno da otvoreni kosovski problem predstavlja sve veći teret...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.