Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 15:19

LAŽNA DRŽAVA DOBILA NEOČEKIVANI ŠAMAR: Ništa od članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope

Dačić je ponovio da je to što se uopšte o tome priča u vreme kad se obeležava 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma jedan akt velikog bezobrazluka i licemerja prema Srbiji.

Zahtev Prištine za članstvo neće biti sutra na dnevnom redu Komiteta ministara Saveta Evrope, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Nije predviđena ta tačka dnevnog reda, a kada će se to naći to je neizvesno jer postoje neke zemlje predvođene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nemačkom koje smatraju da to treba da bude hitno urađeno - rekao je Dačić.

On je ponovio da je to što se uopšte o tome priča u vreme kad se obeležava 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma jedan akt velikog bezobrazluka i licemerja prema Srbiji i da je iskoristio današnju posetu Strazburu da o svemu tome razgovara sa generalnim sekretarom SE i sa predsedavajućim Komiteta ministara, šeficom misije Islanda.

- Po našem mišljenju nisu se uopšte stekli uslovi o raspravi na ovu temu, to bi bilo i suprotno želji da se pokaže na jedinstvu uoči samita i na samom samitu SE u Rejkajaviku - rekao je Dačić.

On je dodao da je Srbija iznela svoje mišljenje po tom pitanju.

- Koliko će to biti uvaženo pre svega od strane Nemačke, videćemo u narednom periodu. Zahtev nije nov on je podnet pre više meseci. Moguće je da će neko tražiti dodatnu sednicu tim povodom, neki drugi dan, a kada će to desiti pre samita ili posle samita, videćemo. U svakom slučaju pritisak je veliki - rekao je ministar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.