Kurtijevim izborom PRETI NOVO LEDENO DOBA za region! Srbi na KiM će ostati ujedinjeni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurtijevim izborom PRETI NOVO LEDENO DOBA za region! Srbi na KiM će ostati ujedinjeni!

Kurtijev izbor produbljuje političku krizu.

Izbor Aljbina Kurtija produbljuje političku krizu izmedu Albanaca i Srba na Kosovu i Metohiji, jer je Kurti zagovornik "Velike Albanije" koja ili želi da Srbe tretira kao drugorazredne građane, ili da ih protera, ocenjuje šef spoljnopolitickog odbora AfD (Alternativa za Nemačku) u nemačkom Bundestagu Armin-Paul Hampel.

- Srbi na KiM su pokazali nezapamćeno jedinstvo i velikom većinom izabrali kompromisne snage koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podržavaju opredeljenje Beograda za miran dijalog sa Albancima - rekao je Hampel.

- Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ''ledeno'' doba koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više - kaže Hampel, objavili su mediji.

On kritikuje člana nemačkog Bundestaga Stefana Švarca što je pred izbore na KiM prisustvovao partijskoj konvenciji Kurtija u Gnjilanu.

BONUS VIDEO:

Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.