Kurti u Minhenu: Da oslobodimo Srbiju Kosova

Izvor: RTS, 15.Feb.2020, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti u Minhenu: Da oslobodimo Srbiju Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je na samitu u Minhenu da dijalog treba da se odvija bez mapa i bez predsednika oko tih mapa.
Aljbin Kurti je rekao da dijalog treba da bude dobro pripremljen i da se zasniva na principima, posebno između Beograda i Prištine.

"U dijalogu mora da postoje tri principa. Prvo – nema sporazuma bez dijaloga, drugo – nema dijaloga sa mapama i treće – bez predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa mapama", rekao je Kurti na samitu u Minhenu, a prenose prištinski mediji.
Dalje je rekao da je posle 20 godina došlo vreme da se "Srbija oslobodi Kosova".
"Skoro svi ste nam pomogli da pre 20 godina oslobodimo Kosovo od Srbije. Sada mislim da je vreme da pomognemo Srbiji da se reši Kosova. Dakle, nakon oslobađanja Kosova od Srbije, Srbija mora biti oslobođena Kosova", rekao je Kurti.
Dodao je da su tokom okruglog stola, na kojem je bilo 35 predstavnika država, postojale tenzije i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "reagovao sa nervozom" zbog onoga što je on (Kurti) govorio.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SRBIJA DA SE OSLOBODI OD KOSOVA" Kurtijeva provokacija u Minhenu, traži "pomoć" za Beograd

Izvor: Blic, 15.Feb.2020

Dijalog treba da se odvija bez mapa i bez predsednika oko njih, rekao je kosovski premijer Aljbin Kurti na samitu u Minhenu da dijalog treba da se odvija bez mapa i bez predsednika oko njih.

Nastavak na Blic...

Kurti: Dijalog nastaviti, ali bez mapa

Izvor: B92, 15.Feb.2020

Kosovski pemijer Aljbin Kurti izjavio je da dijalog Beograda i Prištine treba da bude nastavljen, ali bez "mapa i bez predsednika oko mapa"...Kurti je to rekao na panelu o zapadnom Balkanu, koji je juče održan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije..."Trebalo bi da se dobro i sa dobrim principima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.