Kurti u Minhenu: Da oslobodimo Srbiju Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je na samitu u Minhenu da dijalog treba da se odvija bez mapa i bez predsednika oko tih mapa.

Aljbin Kurti je rekao da dijalog treba da bude dobro pripremljen i da se zasniva na principima, posebno između Beograda i Prištine.

"U dijalogu mora da postoje tri principa. Prvo – nema sporazuma bez dijaloga, drugo – nema dijaloga sa mapama i treće – bez predsednika sa mapama", rekao je Kurti na samitu u Minhenu, a prenose prištinski mediji.

Dalje je rekao da je posle 20 godina došlo vreme da se "Srbija oslobodi Kosova".

"Skoro svi ste nam pomogli da pre 20 godina oslobodimo Kosovo od Srbije. Sada mislim da je vreme da pomognemo Srbiji da se reši Kosova. Dakle, nakon oslobađanja Kosova od Srbije, Srbija mora biti oslobođena Kosova", rekao je Kurti.

Dodao je da su tokom okruglog stola, na kojem je bilo 35 predstavnika država, postojale tenzije i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "reagovao sa nervozom" zbog onoga što je on (Kurti) govorio.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво