Kurti tvrdi: Ispunili smo zahteve za članstvo u Savetu Evrope, prijem je počeo

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 12:30

Kurti tvrdi: Ispunili smo zahteve za članstvo u Savetu Evrope, prijem je počeo

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da su ispunili uslove za članstvo u Savetu Evrope i da je suštinska faza procesa prijema već počela.

"Danas zajedno otvaramo prvi sastanak koordinacione grupe za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Kosovo, izgrađeno na vrednostima Saveta Evrope, prirodno ima svoje mesto u ovoj organizacij", naveo je Kurti.

"Kosovo je ispunilo i zakonske uslove i standarde... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sada, kada je proces prošao u parlamentu, možemo slobodno reći da počinje suštinska faza procesa", rekao je Kurti na sastanku međuinstitucionalne radne grupe.

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izjavila je da je Priština trebalo da uđe u Savet pre mnogo godina.

"Sada, kada je prva faza prošla, sve će zavisiti od dobre koordinacije ove grupe... Od vaše koordinacije zavisiće i tempo članstva u Savetu Evrope... Kosovo je trebalo da uđe u Savet Evrope pre mnogo godina", naglasio je Gervala, a prenose mediji u Prištini, a prenosi RTS.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurti: Mesto Kosova je u Savetu Evrope jer oličavamo iste vrednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je Kosovu "mesto u Savetu Evrope", jer ono oličava vrednosti te organizacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.