Kurti tražio da Bondstil bude stalna vojna baza SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2022, 11:09

Kurti tražio da Bondstil bude stalna vojna baza SAD

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zatražio je, tokom boravka u SAD, da Bondstil, vojni kamp američkih pripadnika Kfora, postane stalna američka vojna baza na Kosovu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kurti je izjavio da je tokom posete SAD imao više sastanaka sa zvaničnicima prilikom kojih je izražena posvećenost SAD bezbednosti Kosova.

Kurti je takođe rekao da je potrebno "demilitarizovati kopneni pojas" uz administativni liniju tvrdeći da je Srbija uspostavila ukupno 48 "ofanzivnih operativnih baza“, prenosi Kos sev.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUSTI SNOVI LAŽNOG PREMIJERA KURTIJA: Moli SAD, pljuje po Srbiji i bavi se sitnim provokacijama - evo šta sad zahteva

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2022

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zatražio je, tokom boravka u SAD, da Bondstil, vojni kamp američkih pripadnika KFOR-a, postane stalna američka vojna baza na Kosovu, saopšteno je iz njegovog kabineta...Kurti je izjavio da je tokom posete SAD imao više sastanaka sa zvaničnicima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.