Kurti pre ponoći privremeno ukida takse na srpske proizvode

Izvor: 011vodič.com, 12.Jun.2020, 02:33

Kurti pre ponoći privremeno ukida takse na srpske proizvode

Vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je da će večeras pre ponoći takse na srpske proizvode biti privremeno i uslovno suspendovane, i da će biti uvedene sankcije za srpske dokumente i robu, javlja „Kosovo onlajn“.
Kurti je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će takse na srpske proizvode biti ukinute i zamenjene merama reciprociteta, dok će >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na robu iz BiH takse biti u celosti ukinute bez reciprociteta, prenosi Tanjig.
On je naveo da će odluka stupiti na snagu večeras pre ponoći i da će važiti do 15. juna, kada će biti doneta procena o tome kako je sprovedena.
Za meru reciprociteta rekao je da je doneta u skladu sa sporazumom CEFTA i evropskim trgovinskim praksama.
„Vlada je na sastanku i donosi se veoma važna odluka, koja se odnosi na postepenu primenu reciprociteta kao principa u odnosima sa Srbijom. U trgovinskim odnosima sa Srbijom oznake koje se koriste u sledećim dokumentima biće u skladu sa ustavom Kosova i važećim zakonima“, kazao je Kurti.
Prema njegovim rečima, odluku koju večeras donosi vlada sprovode Granična policija, carina, KVFA, Agencija za medicinske proizvode i opremu i druge odgovorne institucije.
„Dakle, donosimo odluku koja stupa na snagu odmah nakon potpisivanja“, poručio je Kurti.
The post Kurti pre ponoći privremeno ukida takse na srpske proizvode appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.