Kurti ponovo kritikovao inicijativu ‘Open Balkan’

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Avg.2021, 17:22

Kurti ponovo kritikovao inicijativu ‘Open Balkan’

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti ponovo je kritikovao “Open Balkan” (Otvoreni Balkan), odnosno inicijativu Srbije, Albanije i Severne Makedonije, koja je, u cilju unapređenja regionalne saradnje, pokrenuta 2019. godine. Ova inicijativa se do 29. jula neformalno zvala “Mini-Šengen”, kada su se na sastanku u Skoplju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makednonije Edi Rama i Zoran Zaev, dogovorili da bude preimenovana u "Open Balkan". Na istom...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kurti: Otvoreni Balkan viši liči na inicijativu za uticaj Rusije i Kine

Izvor: Danas, 01.Avg.2021

Premijer Kosova Aljbin Kurti je ocenio danas u Prištini da inicijativa "Otvoreni Balkan" više liči na inicijativu za uticaje sa istoka u regionu, posebno iz Rusije i Kine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.