Kurti i Osmani su najveće zlo Kosova

Izvor: B92, 30.Jan.2023, 19:13

"Kurti i Osmani su najveće zlo Kosova"

Skender Hiseni kaže da su predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti postali "repovi" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bivši ministar spoljnih poslova i koordinator za dijalog sa Srbijom istakao je da oni ugrožavaju temelje Kosova.

"Kurti, Osmani i njihovi 'jaki' saveznici, poput ovog Abazovića u Crnoj Gori i grupa marksista u Tirani najveće su zlo Kosova i Albanaca danas. Luda politika koju vodi ovaj blok ugrožava same temelje kosovske države. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kurti i Osmani svojim političkim delovanjem služe srpskim političkim agendama", napisao je Hiseni na Fejsbuku.

Dodao je da je dan kada je Vjosa Osmani izabrana za predsednicu najnesrećniji za Kosovo.

Premijer Aljbin Kurti i njegov "notar" Vjosa Osmani, kaže, svojom "avanturističkom, tvrdoglavom, egocentričnom, diletantskom, amaterskom i veoma opasnom politikom" uspevaju da zemlju dovedu u konfrontacione odnose sa nezamenljivim partnerima Kosova.

"Dan izbora Vjose Osmani za predsednika zemlje označava najnesrećniji dan za novu državu Kosovo. Ovo je dan kada je počela destruktivna politika po zemlju. Nema šanse da se ovde ne kaže da je Demokratski savez Kosova napravio neoprostivu stratešku grešku, stvorivši kvorum za instaliranje zla. LDK je u to vreme nedostajala vizija. Ona je nesvesno posumnjala da je ostanak u skupštinskoj sali i glasanje za predsednika i time omogućavanje stvaranja Kurtijeve vlade državničko ponašanje. Ali ovo je upravo i konačno bio nedržavni stav. Cena izlaska na izbore, čak i svaka tri meseca, bila bi mnogo manja od cene koja rizikuje da bude plaćena kao rezultat infantilne politike ovih političkih avanturista", rekao je on.

Parlamentarna opozicija, kao i građanska opozicija protiv destruktivne politike za zemlju moraju se mobilisati svim demokratskim sredstvima da se "zlo zaustavi".

Smatra da "Kosovo prolazi kroz period stagnacije i nazadovanja i da mu nije potrebna proračunata i potpuno anemična opozicija".

"Kosovu treba opozicija, ne za sebe, nego za opoziciju za državu", napisao je Hiseni.

"Moramo dokazati da smo deo međunarodnog konsenzusa i da smo deo balkanskog transnacionalnog konsenzusa", poručuje Hiseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.