Kurti će odbiti?

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 11:52

Kurti će odbiti?

Priština -- Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio danas da dijalog sa Srbijom ne može normalno da se nastavi.

On je na zajedničkoj konferenciji sa američkim senatorima Džin Šahin i Piterom Velčom rekao da ih je upoznao sa najnovijim podacima o napadu 24. septembra u Banskoj, "umešanosti Srbije" i dokazima da je napad na Banjsku deo šireg plana za aneksiju severa Kosova kroz koordinisane napade na 37 lokacija.

Kurti je dodao da su obaveštajne institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primetile da je povećan rizik od "napada iz Srbije".

"Ovi pokušaji destabilizacije sada moraju biti zaustavljeni. Dijalog uz posredovanje EU ne može se nastaviti jer se gotovo ništa nije dogodilo. Poglavlje o dijalogu za normalizaciju takođe treba da uzme u obzir agresivne akcije Srbije i njene napore da pripoji Kosovo. Moraju se preduzeti koraci da se dijalogu pruži još jedna šansa za uspeh. Važnije je nego ikada ranije da Srbija prestane da govori da nikada neće priznati Kosovo", rekao je Kurti.

Senatorka Šahin je ponovila da su regionu potrebni stabilnost i mir po svaku cenu. "SAD su uz vas", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.