Kurti: Normalizacija odnosa Kosova i Srbije ide preko normalizacije Srbije

Izvor: Beta, 23.Okt.2019, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: 'Normalizacija odnosa Kosova i Srbije ide preko normalizacije Srbije'

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je za stabilizaciju Balkana potrebno da Srbija "prihvati realnost da je Kosovo nezavisna država"."Normalizacija odnosa Kosova i Srbije ide preko normalizacije Srbije", ocenio je Kurti u intervjuu makedonskoj televiziji Alsat M čiji je program pretežno na albanskom jeziku.Kako je rekao, "na Kosovu je na proleće 1999. godine bio pokušaj genocida"."Tada je 860.000 Albanaca deportvano s Kosova, više od milion iz svojih kuća, 20.000 devojaka i žena je silovano", rekao je on.Kandidat za premijera Kosova je rekao da očekuje da u novembru zvanično preuzme premijersku funciju, a da je sa DSK dogovoreno da nova vlada ima 12 ministarstava.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kurti očekuje da u novembru postane kosovski premijer

Izvor: RTS, 23.Okt.2019

Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti rekao je da očekuje da zvanično preuzme upravljanje vladom u novembru. . Aljbin Kurti je istakao da su se njegov pokret i Demokratski savez...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.