Kuoči: Situacija na Kosovu mirna i stabilna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuoči: Situacija na Kosovu mirna i stabilna

Komandant Kfora, general Salvatore Kuoči, ocenio je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna uprkos nedavnim događajima na severu kada je 16. januara ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Kuoči je u intervjuu za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da se KFOR i druge institucije bezbednosti trude da održe mirnu situaciju.

On je, kako se navodi, takođe rekao i da je takvu ocenu preneo načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i naveo da "nema razloga za brigu".

Kuoči je rekao i da Kfor podržava transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova, samo pod uslovom da se ostvari kroz amandmane na kosovski ustav.

On je rekao i da Kfor nema planove da smanji prisustvo svojih snaga na Kosovu.

Intenzivna istraga ubistva Ivanovića

Šef operative Kosovske policije za sever Kosova Željko Bojić rekao je danas za FoNet da je na tom području "situacija mirna i stabilna" i da je istraga ubistva Olivera Icvnaovića intenzivna.

"Nema nikakvih problema, policija preventivno deluje, obavlja svoje redovne zadatke i dužnosti, imamo i pešačke patrole", rekao je Bojić i dodao da "svaki građanin može da se oseća bezbedno".

Bojić je rekao i da "ne zna " zašto je Nemačka izdala upozorenje za svoje građane.

Na pitanje šta se dešava sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića, Bojić je rekao da je "sve u rukama tužilaca".

"Tužilaštvo vodi istragu, istražitelji su svakodneveno na terenu i aktivno rade na tom slučaju", rekao je Bojić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.