Kućni pritvor Srbinu povratniku iz Kline

Izvor: RTS, 20.Mar.2018, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućni pritvor Srbinu povratniku iz Kline

Osnovni sud u Peći izrekao je meru kućnog pritvora Miloradu Zajiću, pod optužbom za navodne ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.
Milorad Zajić je uhapšen u stanici policije u Klini kada je na poziv kosovske policije došao u policijsku stanicu da preuzme pokućstvo koje mu je prethodno ukradeno.

Na prvom saslušanju po hapšenju, tužilac Specijalnog tužilaštva uvažio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je argumente advokata Dejana Vasića, da Milorad Zajić već dugo godina živi u Klini i da je u godinama i narušenog zdravlja, pa mu je tako mera sudskog zamenjena kućnim pritvorom.
"Zajić je prijavljen od nekih svojih komšija da je, navodno, tokom rata 1999. kao pripadnik policije, učestvovao u paljenju kuća Albanaca i u daljem toku istrage bi trebalo da se ovi navodi provere putem saslušanja nekih od svedoka koje tužilac predloži", navodi advokat Vasić. 
Komšije kažu da je tokom rata bio bankarski službenik.
"Oko ratnih zločina, mislim da nema nikakve veze. Čovek je miran, neprimetan", ističe predstavnik Srba u lokalnoj samoupravi u Klini Božidar Šarković.
Među malobrojne povratnike u Klini uvukao se strah. 
"Svi su uplašeni. Razgovarao sam sa komšijom, koji kaže 'sutra sam možda i ja, Božo, na poternici'. Kako da proverimo to, šta se to dešava sa nama. Ljude u 75-80 godina privode i stavljaju po nekim pritvorima, maltretiraju, čist pritisak da se Srbi što pre sa ovih prostora isele", smatra Šarković.
Nov napad na povratnike na KiM desio se danas u selu Donji Dragoljevac kod Istoka, kada su Albanci fizički napali povratnika Blagoja Zuvića, zato što neće da im proda imanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAPŠENjE SRBINA NA KiM: Trebalo da prepozna pokradeno pokućstvo, pa priveden u policijskoj stanici; Određen mu kućni pritvor (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2018

Osnovni sud u Peći odredio je kućni pritvor povratniku Miloradu Zajiću koji je u ponedeljak uhapšen u Klini pod optužbom za navodne ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji Osnovni sud u Peći odredio je kućni pritvor povratniku Miloradu Zajiću koji je u ponedeljak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.