Srpski povratnik uhapšen u Klini

Izvor: RTS, 19.Mar.2018, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski povratnik uhapšen u Klini

Kosovska policija uhapsila je Milorada Zajića u Klini, pod optužbom za navodne ratne zločine tokom sukoba na Kosovu, rekli su za RTS predstavnici Srba u toj opštini.
Zajić je uhapšen u stanici policije u Klini, a po odluci tužioca, prebačen u pritvor u Prištini.

Kako javlja Radio Goraždevac, šezdesetdevetogodišnji Milorad Zajić došao je u policijsku stanicu na poziv policije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi preuzeo pokućstvo koje mu je prethodno ukradeno.
Zajić je povratnik od 2008. godine.
U Klini je nekoliko desetina srpskih povratnika.
U centrali kosovske policije u Prištini, nisu ni potvrdili ni demantovali navode o hapšenju Milorada Zajića.
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je da se Milorad Zajić smesta oslobodi, i poručila da on i njegova porodica mogu da računaju na svaku moguću podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i države Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, Kancelarija je istovremeno apelovala na "razum onih koji imaju mogućnost da spreče pravno nasilje na Kosovu i Metohiji da to učine", i spreče neke nove pokušaje uništavanja ljudskih života i najbrutalnija kršenja ljudskih prava.
Kancelarija je ocenila da je pravosudni sistem na KiM sve otvorenije u službi "neprava i podlih planova" da se onemogući svaka pomisao prognanih Srba na povratak.
Kako se navodi, poslednje hapšenje u Klini, izvršeno na prevaru, upalilo je alarm i zahteva hitno reagovanje onih čija je zvanično deklarisana želja da tamo stvore nekakvo demokratsko društvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS: Srpski povratnik uhapšen u Klini

Izvor: Blic, 19.Mar.2018

Kosovska policija uhapsila je Milorada Zajića u Klini, pod optužbom za navodne ratne zločine tokom sukoba na Kosovu, javio je RTS.

Nastavak na Blic...

Kućni pritvor Srbinu povratniku iz Kline

Izvor: RTS, 20.Mar.2018, 17:55

Osnovni sud u Peći izrekao je meru kućnog pritvora Miloradu Zajiću, pod optužbom za navodne ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. . Milorad Zajić je uhapšen u stanici policije u Klini kada je na poziv kosovske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.