Kroz Ligu nacija sprema se senzacija - tzv. Kosovo nikad bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo!?

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz Ligu nacija sprema se senzacija - tzv. Kosovo nikad bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo!?

Ako sada pogledamo kako izgledaju tabele po grupama, selekcija tzv. Kosova išla bi u plej-of Lige nacija, što je samo dva koraka od plasmana na Evropsko prvenstvo!

Liga nacija polako ulazi u završnicu grupne faze, a mnogima je i dalje nejasno kako ovo novformirao takmičenje funkcioniše.

Ako ni vi niste sigurni, OVDE možete da se podsetite ilustracije UEFA koja objašnjava put iz Lige nacija ka plasmanu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Dakle, imamo četiri ranga takmičenja u Ligi nacija (Ligu A, Ligu B, Ligu C i Ligu D), ali iz svakog od ta četiri ranga neke od najboljih selekcija će uspeti da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Ono što je posebno zanimljivo u celoj priči je i činjenica da će i neka od reprezentacija iz najslabijeg ranga (Liga D), od kojih prema starom sistemu kvalifikacija gotovo nijedna nije mogla ni da sanja plasman na EP, ovoga puta uspeti da se plasira.

Kako sada izgleda stanje na tabelama u Ligi D?

U Grupi 1 vodeća je Gruzija posle tri odigrana kola i ova selekcija će gotovo sigurno na tom mestu i ostati, s obzirom da već ima sedam bodova više od ostalih rivala.

Grupu 2 za sada predvodi Belorusija, sa bodom više od Luksemburga, a u Grupi 3 vodeća je selekcija tzv. Kosova, koja ima dva boda više od drugoplasiranog Azerbejdžana. I konačno, u Grupi 4 ubedljivo vodi Makedonija sa 9 bodova, ispred Lihtenštajna, Jermenije i Gibraltara sa po 3 boda.

Prema pravilima, prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe izboriće plasman u Ligu C, a ujedno i plasman u plej-of za učešće na Evropskom šampionatu.

Ako bismo posmatrali aktuelne tabele u ove četiri grupe, kroz plej-of bi se za jedno mesto na Evropskom prvenstvu borile selekcije Gruzije, Belorusije, tzv. Kosova i Makedonije i jedna od njih bi se plasirala na Evropsko prvenstvo!

Naravno, ima još vremena do kraja takmičenja u grupnoj fazi, moguće su određene pomene po tom pitanju, ali kako rekosmo, Gruzija i Makedonija deluju kao sigurne učesnice plej-ofa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.