Kozarev: Borku Stefanoviću i sličnima sudiće istorija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev: Borku Stefanoviću i sličnima sudiće istorija

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je večeras da će istorija suditi ljudima poput Borka Stefanovića, koji se, u trenucima kada Srbija samo jedinstvom može da sačuva svoje elementarne interese u južnoj pokrajini, u Beogradu ponašaju kao da su plaćeni revolveraši ekstremista u Prištini i svih drugih koji Srbiji ne žele dobro.

Kozarev je Tanjugu, povodom najnovijih Stefanovićevih kritika u listu "Danas", izjavio da je sramno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to što on danas potkopava napore Vlade Srbije da odbrani ono što nam je na Kosovu i Metohiji preostalo nakon štetočinskog i kapitulantskog odnosa njegovog i prethodnih režima prema srpskim nacionalnim interesima.

Kozarev je podsetio da je upravo Stefanović dogovorio da u celoj Srbiji važe diplome svih 28 albanskih univerziteta a da pritom na KiM ne budu priznate diplome jedinog srpskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Stefanović je, takođe, podseća Kozarev, potpisao ukidanje srpskih tablica, predaju katastarskih knjiga Prištini a da nisu rešena imovinska pitanja desetina hiljada Srba, podizao barikade na severu pokrajine pa sa njih pobegao, a vlada čiji je pregovarač bio dovela nas je u poziciju da se dijalog ne odvija uz posredovanje Ujedinjenih nacija.

"Stefanović je dični predstavnik neodgovorne političke garniture koja je bila spremna da prodaje nacionalne interese za nameštenja u bordovima stranih banaka i međunarodnim organizacijama i institucijama. Upravo Stefanović je, dodvoravajući se uticajnim krugovima u međunarodnoj zajednici, potpisao katastrofalne sporazume sa Prištinom nadajući se da će mu ti uticajni krugovi obezbediti mesto šefa srpske diplomatije u vladi Demokratske stranke", objasnio je Kozarev.

Prema njegovim rečima, čak ni oni u međunarodnoj zajednici koji nisu naklonjeni Srbiji ne preziru naš narod toliko da bi zaista ostvarili ono što su mu obećali i obezbedili mu mesto ministra spoljnih poslova, jer takve lične osobine se nigde, pa ni u politici, ne nagrađuju.

"Pošto su mu se bolesne ambicije izjalovile, Stefanović sada kritikuje one koji godinama ispravljaju njegove pregovaračke brljotine u nadi da će ga neko primetiti i nagraditi zbog toga. U silnoj samozaljubljenosti Stefanović ne shvata da je potrošena politička krpa za jednokratnu upotrebu, o kojoj ništa dobro ne misle ni oni kojima se dodvoravao i za čiji je osmeh i tapšanje po ramenu prodavao nacionalne interese", rekao je Kozarev.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.