Koštunica najavljuje kampanju: Ekonomski razvoj glavna tema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica najavljuje kampanju: Ekonomski razvoj glavna tema

BEOGRAD -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da će glavna tema u predizbornoj kampanji te stanke biti ekonomski razvoj države, koji je povezan sa teritorijalnim integritetom, a samim tim i Kosovom.

"Glavna tema biće ekonomski razvoj", rekao je Koštunica u intervjuu agenciji Beta i dodao da je proizvodnja, smanjenje nezaposlenosti, povećanje ličnih zarada osnov za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ako to imate - možete braniti Kosovo. Stvari su povezane. EU i Kosovo se ne mogu razdvojiti, i razvoj Srbije i odbrana teritorijalnog integriteta Srbije se ne mogu razdvojiti", kazao je Koštunica.

On je najavio da će DSS početkom godine predstaviti inovirani program razvoja Srbije od 2012. do 2017. godine, a uskoro i program razvoja Vojvodine.

Narod da pokaže šta misli

Na pitanje o mogućim predizbornim i postizbornim koalicijama, Koštunica je rekao da će pitanje predizbornih koalicija za DSS biti "otvoreno kad izbori budu raspisani i da to sada nije tema".

Kada je reč o postizbornim koalicijama, "narodu treba ostaviti da pokaže šta misli o strankama i programima", rekao je Koštunica i dodao da je izvesno da će DSS ostati na načelima svoje politike, i kada je reč o poštovanju Ustava, kao i kada je u pitanju Kosovo, Vojvodina, razvoj Srbije, saradnja i zaštita Republike Srpske.

On je rekao da je razlika između DSS-a i stranaka vladajuće koalicija - velika, ali da razlika u izvesnoj meri postoji i između DSS-a i drugih opozicionih partija.

"Pravi jaz između DSS-a i vladajuće koalicije nastao je kada se pohrlilo u potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i pretvaranju da su EU i Kosovo dva potpuno odvojena procesa, da se može istovremeno odbraniti teritorijalni intgritet i ići u borbu za kandidaturu i članstvo u EU", rekao je Koštunica.

Hajka

On je kazao da se DSS i takođe opoziciona Srpska napredna stranka (SNS) razlikuju kada je reč o Ustavu - SNS se zalaže za promenu, a Ustav je za DSS brana integriteta Srbije i istovremeno mogućnost njenog razvoja, kao i u pitanjima vezanim za odnos EU prema Kosovu, odnosno da li je uopšte u interesu Srbije da bude članica EU.

Koštunica je rekao da su postojali razgovori između DSS-a i SNS-a, i to je pozitivna činjenica, a da DSS nikakve razgovore nije imao s vladajućom koalicijom.

"U Srbiji bi bila bitno drugačija situacija da postoji razgovor, da se teži konsenzusu kakav je postojao u Skupštini Srbije do 2008. godine", rekao je Koštunica.

Na pitanje kako komentariše spekulacije o njegovoj umešanosti u ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003, Koštunica je ponovio da ja to hajka na njega i stranku.

"Kad bi DSS i ja lično rekli da je svetla budućnosti Srbije u evroatlantskim integracijama, u članstvu u NATO-u, da EU nema alternativu i da je Kosovo tričarija u odnosu EU, ova hajka bi prestala", kazao je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Ekonomski razvoj uslov zaštite nacionalnih interesa

Izvor: S media, 20.Nov.2011

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica izjavio je da će glavna tema u predizbornoj kampanji te stanke biti ekonomski razvoj države, koji je povezan sa teritorijalnim integritetom, a samim tim i Kosovom..."Glavna tema biće ekonomski razvoj", rekao je Koštunica u intervjuu...

Nastavak na S media...

Koštunica: Ekonomija u fokusu

Izvor: RTS, 20.Nov.2011

Proizvodnja, smanjenje nezaposlenosti, povećanje ličnih zarada osnov su za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, rekao Vojislav Koštunica. Glavna tema u predizbornoj kampanji DSS-a biće ekonomski razvoj...Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da će...

Nastavak na RTS...

Koštunica: Razvoj nam čuva Kosovo

Izvor: B92, 20.Nov.2011

Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica kaže da će glavna tema u predizbornoj kampanji te stanke biti ekonomski razvoj države...On objašnjava da je ekonomski razvoj povezan sa teritorijalnim integritetom, a samim tim i Kosovom..."Glavna tema biće ekonomski razvoj",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.