Kossev: Kosovska zastava postavljena ispred sve četiri opštine na severu

Izvor: Beta, 27.Maj.2023, 17:57

Kossev: Kosovska zastava postavljena ispred sve četiri opštine na severu

Pošto je zastava Kosova danas postavljena i ispred Opštine Zvečan, te zastave su sada ispred svih opština na Severu Kosova, javlja portal Kossev.Prva kosovska zastava postavljena je sredinom maja ispred kosovske opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, pošto je funkciju preuzeo novi gradonačelnik Erden Atić iz Samoopredeljenja.Zastave Srbije su juče skinute u Leposaviću i Zubinom potoku i postavljene kosovske, u sklopu, kako piše taj portal, ulaska Kosovske policije u te opštine da bi se novoizabranim gradonačelnicima omogućilo da uđu u kancelarije.Iako su policijski službenici zauzeli i zgradu Opštine Zvečan, zastava Srbije koja se vijorila iznad ulaza, ostala je tu sve do danas popodne, navodi Kossev.Ispred ulaza te opštine sada je takođe zastava Kosova, a svega desetak metara dalje su srpske, okačene iznad ulice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto je došlo do nemira na Severu Kosova i po čemu se Severna Mitrovica razlikuje od ostalih opština?

Izvor: Danas, 28.Maj.2023, 07:53

Uz policijsku brutalnost u vidu pendrečenja i prskanja suzavca u oči novoizabrani gradonačelnici tri opštine na severnom delu Kosova ušli u zgrade gde bi trebalo da osnuju svoje kabinete.

Nastavak na Danas...

Kakva je situacija na severu Kosova dva dana nakon tenzija i intervencije policije u Zvečanu

Izvor: Danas, 28.Maj.2023

Treći dan od ulaska specijalnih jedinica Kosovske policije u zgradu opštine Zvečan, promenjena su vrata, kao i nadzorna kamera, javlja Kossev.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.