Kosovskim advokatima koji brane Srbe određen kućni pritvor

Izvor: Blic, 06.Apr.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovskim advokatima koji brane Srbe određen kućni pritvor

Apelacioni sud u Prištini odredio je meru kućnog pritvora dvojici advokata iz Kosovske Mitrovice Dejanu A. Vasiću i Faruku Korenici koji su osumnjičeni za uticaj i pretnje na svedoke u sudskom postupku koji je u toku.

Apelacioni sud u Prištini preinačio je ranije rešenje Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici kojim je advokatima određena mera zabrane približavanja svedocima zamenivši je merom kućnog pritvora.

“Ovakva zabrana napuštanja kuće definitvno je onemogućila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << advokata Korenicu i mene da branimo Žarka Veselinovića kojeg smo zastupali u proteklih 10 meseci,” rekao je u izjavi Tanjugu advokat Vasić.

Vasić je dodao da mu je ovom merom onemogućena odbrana i u drugim osetljivim predmetima kao što su slučajevi Laze Lazića, Dragoljuba Delibašića, Srećka Martinovića, Nenada Stojkovića i drugih.

Međunarodni tužilac iz Euleksove kancelarije za tužilaštvo Paskal Persons izjavio je ranije da su dvojica advokata iz Mitrovice lišeni slobode zbog sumnje da su obojica uticala, čak i pretila svedocima u sudskom postupku koji je u toku.

Lišavanje slobode ove dvojice advokata krajem marta izazvalo je reakcije Srba na severu Kosova koji su čak zapretili da će “uskratititi prisustvo” Euleksu na severu Kosova ako oni ne budu oslobođeni.

Advokati su odlukom Osnovnog suda oslobođeni i određena im je mera zabrane približavanja svedocima i napuštanja mesta prebivališta, ali je odlukom Apelacionog suda nakon žalbe advakota i tužioca odluka preinačena u kućni pritvor.

Vasić i Korenica važe za vrsne profesionalce a nakon što ih je Euleks lišio slobode 25. marta oglasila se i Advokatska Komora Srbije koja je ocenila da se radi o kršenju ljudskih prava.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud u PR: Kućni pritvor advokatima

Izvor: B92, 06.Apr.2014

Kosovska Mitrovica -- Apelacioni sud u Prištini odredio kućni pritvor dvojici advokata iz Kosovske Mitrovice Dejanu A. Vasiću i Faruku Korenici osumnjičenih za uticaj na svedoke...Apelacioni sud u Prištini preinačio je ranije rešenje Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici kojim je advokatima odredjena...

Nastavak na B92...

Dvojici advokata određen kućni pritvor

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2014

KOSOVSKA MITROVICA - Apelacioni sud u Prištini odredio je kućni pritvor dvojici advokata iz Kosovske Mitrovice - Dejanu Vasiću i Faruku Korenici, koji su optuženi za uticaj na svjedoke i ometanje istražnih postupaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.