Kosovske vlasti se približavaju Preševskoj dolini

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovske vlasti se približavaju "Preševskoj dolini"

Priština -- Kosovska vlada usvojila je “konačnu odluku“ o eksproprijaciji zemljišta za “granični prelaz“ od Kosovske Kamenice ka Medveđi, saopšteno je iz ove vlade.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri rekla je da će zbog ove odluke Albancima iz "Preševske doline“ (kako Medveđu, Bujanovac i Preševo nazivaju Albanci), otvaranje prelaza skratiti putovanje ka Kosovu za 100 kilometara, prenosi portal "Kossev“.

“Dobre vesti za Albance iz Preševske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doline! Ovo je ubrzavanje rada na otvaranju graničnog prelaza ’Kapi‘, koji će skratiti putovanje Albanaca iz Preševske doline na Kosovo za 100 km“, navela je ona na svojoj stranici na Fejsbuku, dodajući: “Čestitam!“.

Otvaranje ovog prelaza usaglašeno je, kako je tvrdio Beograd, odnosno dogovoreno, kako je tvrdila Priština, između dve strane krajem maja prošle godine.

Tada je, takođe „usaglašeno“ otvaranje i prelaza od Zubinog Potoka prema Novom Pazaru (Rajetići/Izvor), kao i proširenje postojećih administrativnih prelaza.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odluka o eksproprijaciji zemljišta za novi prelaz ka Medveđi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2016

Kosovska vlada usvojila je danas odluku kojom je predviđena eksproprijacija zemljišta na području od Kosovske Kamenice ka Medveđi, kako bi se izgradio "granični prelaz", saopštila je vlada u Prištini, a prenosi Kos sev..."Vlada je usvojila konacnu odluku o eksproprijaciji zemljišta za javni interes,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.