Kosovska opozicija:Odlučno protiv ZSO i demarkacije sa Crnom Gorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska opozicija:Odlučno protiv ZSO i demarkacije sa Crnom Gorom

Ujedinjena kosovska opozicija saopštila je danas da je odlučno protiv sporazuma sa Beogradom o formiranju Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, te poručili da njihovi protesti u parlamentu neće prestati sve dok potpisi sa tih dokumenata ne budu povučeni.

Kako su preneli kosovski mediji, opozicija navodi da je vlada ovim sporazumima dovela do vanrednog stanja na Kosovu.

Nećemo, poručili su, dozvoliti normalizaciju "Zajednice i poklanjanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kosovske zemlje Crnoj Gori".

Opozicioni zahtevi kosovskim vlastima su formulisani u dve tačke:

Prva je, da opozicija traži od skupštinskog rukovodstva da više ne zakazuje plenarna zasedanja, a bilo kakvo insistiranje u tom smislu, dodaje se, predstavlja provokaciju i vodi ka pogoršanju stanja.

A druga tačka je da opozicija trači od kosovske vlade da donese odluku o odustajanju od sporazuma sa Srbijom i onog od demarkacije sa Crnom Gorom.

"Samo odustajanje od tih sporazuma će vratiti normalno institucionalno i društveno stanje na Kosovu", poručili su.

Uprkos pooštrenim bezbednosnim merama, danas je ponovo u kosovskom parlamentu bačen suzavac, a sednica je prekinuta.

U toku je sastanak predsednika parlamenta Kadrija Veseljija sa šefovima poslaničkih grupa kome ne prisustvuju predstavnici opozicije.

U međuvremenu ispred zgrade kosovskog parlamenta okupili su se opozicioni aktivisti i građani, a taj prostor helikopterima kontroliše Kfor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAD traže prevazilaženje "vanrednog stanja" u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavie razgovarao je danas sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjaga o prevazilaženju parlamentarne krize, a nakon toga je novinarima rekao da od stranaka traži normalizaciju rada Skupštine koja nje mesto gde može da se koristi oružje, preneli su prištinski mediji...Normalizacija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.