SAD traže prevazilaženje vanrednog stanja u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD traže prevazilaženje "vanrednog stanja" u Prištini

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavie razgovarao je danas sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjaga o prevazilaženju parlamentarne krize, a nakon toga je novinarima rekao da od stranaka traži normalizaciju rada Skupštine koja nje mesto gde može da se koristi oružje, preneli su prištinski mediji.

Normalizacija rada parlamenta je neophodna u cilju prevazilaženja "vanrednog stanja", rekao je ambasador Delavie.

On je garantovao da će SAD podržati sve demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << promene na Kosovu i izrazio ubeđenje da je Skupština mesto na kome treba razgovarati o svim važnim pitanjima.

"Skupština ni u kom slučaju nije mesto gde može da se koristi oružje niti mesto gde je dozvoljeno nedemokratsko ponašanje", rekao je američki diplomata i dodao da smatra da političke partije treba da se ujedine radi prevazilaženja aktuelne krize i normalizacije rada Skupštine.

Inače, američki ambasador je nedavno rekao da SAD u potpunosti podržavaju briselske sporazume koje su predstavnici vlasti Beograda i Prištine potpisali 25. avgusta u Briselu.

Današnja sednica parlamenta je prekinuta zbog ponovnog aktiviranja suzavca u sali, a kako su preneli mediji, za ponedeljak je zakazana sednica rukovodstva Skupštine na kojoj će biti razmatrani dalji koraci u prevazilaženju parlamentarne krize.

Ujedinjena kosovska opozicija upozorila je, međutim, ranije danas da neće dopustiti normalno funkcionisanje parlamenta sve dok briselski sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom ne budu poništeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Delavi: Parlament mesto rasprave a ne nasilja

Izvor: Akter, 15.Okt.2015

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi poručio je danas da je parlamet mesto za diskusije a ne nasilje i osudio incident u Skupstini Kosova koji su pred početak sednice izazvala dva opoziciona poslanika bacanjem suzavca.."Verujem da je parlament mesto za diskusiju i raspravu kao i izražavanja neslaganja,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.