Kosovska Mitrovica, po 250 evra kazne za ruske državljane

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica, po 250 evra kazne za ruske državljane

Presudom Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, sudske jedinice u Leposaviću, dvoje ruskih državljana koji su juče pokušali da ilegalno pređu administrativnu liniju između KiM i centralne Srbije kažnjeni su sa po 250 evra i biće ispraćeni sa Kosova.
Predsednik Osnovnog suda u Mitrovici Nikola Kabašić rekao je za Kosovo onlajn da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su kažnjeni Rusi obavezni da plate i sudske troškove.
Prema njegovim rečima, to nije usamljen slučaj prelaska u opštinama Leposavić i Zubin Potok i počinioci se, po hitnom postupku, kažnjavaju mandatnom kaznom ili ukoliko nemaju da plate kazna se zamenjuje zatvorom.
Kosovska policija uhapsila je juče dva ruska državljana u mestu Šarpelj u opštini Leposavić zbog pokušaja da uđu na Kosovo van administartivnog prelaza.
Zbog pokušaja ulaska sa Kosova i Metohije u centralnu Srbiju na istom mestu, uhapšena su i dvojica državljana Albanije i njima će u toku dana biti izrečema kazna predviđena zakonom o ilegalnom prelasku granice. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruskim državljnima koji su “ilegalno” ušli na Kosmet kazna od po 250 evra i odlazak sa teritorije

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2020

Odlukom suda ruski državljani kažnjeni zbog ilegalog preaska administrativne linije PresudomOsnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, sudske jedinice u Leposaviću, dvoje ruskih državljana koji su u ponedeljak pokušali da da ilegalno pređu administrativnu liniju između KiM i centralne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.