Ruskim državljnima koji su “ilegalno” ušli na Kosmet kazna od po 250 evra i odlazak sa teritorije

Novosti Online / D.Zečević

15. 01. 2020. u 15:07

Odlukom suda ruski državljani kažnjeni zbog ilegalog preaska administrativne linije

Руским држављнима који су “илегално” ушли на Космет казна од по 250 евра и одлазак са територије

Ilustracija/Despositphotos

PresudomOsnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, sudske jedinice u Leposaviću, dvoje ruskih državljana koji su u ponedeljak pokušali da da ilegalno pređu administrativnu liniju između KiM i centralne Srbije kod Leposavića moraće da plate novčanu kaznu i sudske trškove i biće ispraćeni sa Kosova.


Naime, po saznanjima Novosti, ruski državljani će morati da plate novčanu kaznu od po 250 evra i sudske troškove a posle dokaza o uplati kazne moraće da napuste Kosovo.


Kako je dan ranije u izjavi „Novostima“ rekao portparol kosovske policije Baki Keljani, žena i muškarac uhapšeni su u ponedeljak u blizini Leposavića, u mestu Šarpelj u pojasu administrativne linije.


- Oni su putovali vozilom crnogorskih tablica kada su zaustavljeni u mestu Šarpelj, u pojasu administrativne linije - navodi se u saopštenju koovske policije koja ne saopštava druge detalje ovog hapšenja.


Istovremeno u izjavi za naš list Keljani ističe da je ruskim državljanima određen pritvor, a da im je vozilo oduzeto.


Prema nezvaničnim saznanjima Novosti , ruski državljani, najverovatnije bračnipar Igor Krasikov i Marina Krasikova pokušali su da uđu na Kosmet u ponedeljak ujutru preko administrativnog prelaza Jarinje ali su zbog neodstatka vize vrađeni tako da su potom pokšali da to učine alternativnim putnim pravcem.


Međutim, u selu Šarplje zaustavila ih je patrola kosovske policije koja ih je privela a tužilac odredio zadržavanje od 72 sata, dok im je vozilo oduzeto.



Istovremeno iz kosovske polciije saopštavaju da su takođe na severu Kosmeta uhapšena dva državanina Albanije zbog, kako se navodi, ilegalnog prelaska administrativne linije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije