Kosovo nije ušlo u Evropsku grupu poštanskih regulatora, ključna uloga Španije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo nije ušlo u Evropsku grupu poštanskih regulatora, ključna uloga Španije

Odluka da Priština ne uđe u Evropsku grupu poštanskih regulatora doneta je na jutros održanom sastanke te organizacije konsenzusom, kaže direktor Ratela Vladimir Tintor.

"Kontaktirali smo zemlje Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Najveću zahvalnost dugujemo Španiji, koja je najaktivnija bila u tom poslu, ali i kolegama iz Rumunije, Slovačke, Grčke, Kipra", rekao je Tintor za Kosovo onlajn.

Prema njegovim rečima, agenda sastanka bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je objavljena prošle nedelje i odmah se reagovalo.

"Videli smo pismo iz Prištine u kome se traži da postanu posmatrači u Evropskom odeljenju poštanskih regulatora. Obavili smo konsultacije sa Ministarstvom za telekomunikacije i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, da vidimo koji bi bio najbolji način da se to spreči, pa je Zahtev za članstvo Kosova u Evropsku grupu poštanskih regulatora skinut sa dnevnog reda", preneo je Tintor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.