Kosovo na korak do Uneska

Izvor: VOA, 30.Okt.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo na korak do Uneska

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova, Hašim Tačin pozvao je vlasti u Srbiji da podrže zahtev Kosova za članstvo u Unesku.

Hašim Tači je istakao da je u interesu Srbije da se “distancira od dnevne politike” i da pogleda u budućnost mira, pomirenja i poštovanja istorijskih vrednosti.

Iguman manastira Dečani otac Sava Janjić pozvao je Prištinu da garantuje zaštitu nasleđa Srpske pravoslavne crkve jer, kako je rekao, Unesko ne pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << direktnu zaštitu već se to radi isključivo kroz bolje lokalne zakone.

Izvršni odbor Uneska je 21. oktobra preporučio da Kosovo bude primljeno u tu organizaciju Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu, na 38. Generalnoj konferenciji koja je zakazana za početak novembra.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Kandidatura Srbije

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dačić sa ambasadorom Malte o glasanju u Unesku

Izvor: RTS, 30.Okt.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić preneo je ambasadoru Malte Piteru Toledu molbu da Malta podrži predlog Srbije za odlaganje glasanja o prijemu Kosova u Unesko dok se to pitanje ne reši u pregovorima Beograda i Prištine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.