Kosovo formira istražnu komisiju za deportaciju turskih državljana

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo formira istražnu komisiju za deportaciju turskih državljana

Skupština Kosova donela je odluku o formiranju parlamentarne istražne komisije koja treba da rasvetli slučaj deportacije turskih državljana, odnosno da razmotri da li je bilo kršenja Ustava prilikom deportacije.

Formiranje ove komisije, čiji će članovi biti poslanici Skupštine, je ishod vanredne sednice o tom pitanju od 4. aprila, preneo je RSE. Skupština je obavezala sve institucije da odgovore na zahteve istražne komisije.

Na osnovu Zakona o parlamentarnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istrazi, istražna komisija se formira radi utvrđivanja činjenica i opisa toka događaja, kao i odgovornosti onih koji su bili uključeni u događaj i njen mandat traje šest meseci, a na kraju istrage dužna je da pripremi konačan izveštaj koji podnosi Skupštini.

Predsedništvo Skupštine treba Skupštini da predloži sastav Komisije na osnovu nominacija parlamentarnih grupa.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.