Kosovo: Uvodi se ograničavanje kretanja zbog Kovida 19

Izvor: VOA, 05.Jul.2020, 21:28

Kosovo: Uvodi se ograničavanje kretanja zbog Kovida 19

Vlada Kosova donela je odluku o ponovnom uvođenju ograničavanja kretanja u prestonici Prištini i još tri grada – usled porasta broja novoobolelih građana od koronavirusa. Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da odluka o ograničenju kretanja, od devet časova uveče do pet sati ujutru, važiti i u Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu. Hoti je najavio i da će biti proređen broj putnika u javnom prevozu. Kosovske vlasti objavile su da je u subotu, od posledica Kovida 19, preminulo osam osoba – što je najveći broj smrtnih slučajeva u toj zemlji od početka globalne pandemije. U istom danu potvrđeno je 178 slučajeva – što je takođe najveći broj zabeležen do sada. Na Kosovu je na svim javnim mestima obavezno nošenje maski. Tokom dvomesečne primene restriktivnih mera pandemija na Kosovu, koje broji 1,8 stanovnika, u priličnoj meri je obuzdana. Međutim, poslednjih dana ukupan broj obolelih povećan je na 3.356, dok je od posledica Kovida 19 preminulo 66 osoba.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Na Kosovu u nedelju od kovid 19 preminulo devet osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2020, 12:57

Tokom jučerašnjeg dana devet osoba je preminulo od posledica zaraze korona virusom, saopšteno je danas iz Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova...Ukupno je do sada preminulo 75 osoba i svi su oni pored korona virusa imali i druge prateće hronične bolesti...Tokom jučerašnjeg dana bilo je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.