Na Kosovu u nedelju od kovid 19 preminulo devet osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2020, 12:57

Na Kosovu u nedelju od kovid 19 preminulo devet osoba

Tokom jučerašnjeg dana devet osoba je preminulo od posledica zaraze korona virusom, saopšteno je danas iz Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova.

Ukupno je do sada preminulo 75 osoba i svi su oni pored korona virusa imali i druge prateće hronične bolesti.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je 152 pozitivnih na kovid-19, čime je ukupan broj zaraženih sada 3.508.

Juče je izlečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 28 pacijenata, čime je ukupan broj izlečenih 1.902, dok je 1.531 slučaj aktivan.I juče je na prvom mestu po broju zaraženih korona virusom bila opština Priština, sa 57 slučajeva.

Vlada Kosova je na sinoćnoj sednici odlučila da uvede mere ograničenja kretanja od 21.00 do 5.00 sati za opštine Priština, Prizren, Uroševac i Vučitrn u kojima je zadnje nedelje najveći broj novo zaraženih korona virusom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Još 152 novozaraženih i devet preminulih na Kosovu, pooštrene mere protiv epidemije

Izvor: Danas, 06.Jul.2020

Vlada Kosova je na sinoćnoj elektronskoj sednici usvojila odluku o merama za suzbijanje pandemije covid-19, kojom je obavezala Ministarstvo zdravstva i nadležne zdravstvene institucije da povećaju kapacitete kreveta i odgovarajuće medicinske opreme za lečenje bolesnika inficiranih virusom covid-19.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.