Kosovo: Uhapšene devojke iz Srbije

Izvor: B92, 21.Apr.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Uhapšene devojke iz Srbije

Priština -- U akciji kosovske policije u Prištini je uhapšeno jedanaest osoba, među kojima je šest devojaka iz Srbije, saopšteno je iz kosovske policije.

Istraga u vezi sa organizovanim kriminalom i trgovinom ljudima pokrenuta pre dva meseca rezultirala je hapšenjem jedanaest osoba u jednom hotelu u Prištini, saopštila je policija.

U toj akciji policijski službenici su uspeli da identifikuju jedno lice iz Albanije koje je potencijalna žrtva trgovine ljudima, dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju.

Po nalogu Okružnog suda u Prištini uhapšeni su: E. Kastrati (53) F. Beriša (24), A. Krasnići (25) B. Kastrati (22) N. Bejić (36), A. Rihterović (24), S. Ugranić (23) S. Petrović (27) K. Ver (23), J. Dinić (23) i D. Veličković (23).

Uhapšenima je, kako se precizira u policijskom saopštenju, određen pritvor do 48 sati, a u akciji "Jakova” pronađena je i određena količina opojnih supstanci za koje se pretpostavlja da su kokain i marihuana i jedno hladno oružje elektro-šoker.

Šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da povodom hapšenja da Srbija uvek reaguje preko međunarodne zajednice.

Stefanović nije mogao da govori o konkretnom slučaju, ali je istakao da kao i u svim dosadašnjim hapšnjima naših građana na KiM, na primer u slučaju hapšenja radnika PTT-a, kao i mladića koji su uhapšeni na Gazimestanu, Srbija uvek reaguje preko međunaodne zajednice, Euleksa, Unmika, kao i značajnih diplomatskih predstavništava u Prištini.

"Radimo sve što je potrebno da se oni koji su uhapšeni bez pravnog osnova oslobode. To je jedino moguće preko međunardone zaejdnice i dosada smo bili uspešni", rekao je Stefanović.

On je podsetio da ministarstvo za KiM obezbeđuje pravnu zaštitu pred sudovima na KiM koji nisu pod našom jurisdikcijom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.