Kosovo: Uhapšene devojke iz Srbije

U akciji kosovske policije u Prištini je uhapšeno jedanaest osoba, među kojima je šest devojaka iz Srbije, saopšteno je iz kosovske policije.

Izvor: B92

Subota, 21.04.2012.

16:40

Default images

Istraga u vezi sa organizovanim kriminalom i trgovinom ljudima pokrenuta pre dva meseca rezultirala je hapšenjem jedanaest osoba u jednom hotelu u Prištini, saopštila je policija.

U toj akciji policijski službenici su uspeli da identifikuju jedno lice iz Albanije koje je potencijalna žrtva trgovine ljudima, dodaje se u saopštenju.

Po nalogu Okružnog suda u Prištini uhapšeni su: E. Kastrati (53) F. Beriša (24), A. Krasnići (25) B. Kastrati (22) N. Bejić (36), A. Rihterović (24), S. Ugranić (23) S. Petrović (27) K. Ver (23), J. Dinić (23) i D. Veličković (23).

Uhapšenima je, kako se precizira u policijskom saopštenju, određen pritvor do 48 sati, a u akciji “Jakova” pronađena je i određena količina opojnih supstanci za koje se pretpostavlja da su kokain i marihuana i jedno hladno oružje elektro-šoker.

Šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da povodom hapšenja da Srbija uvek reaguje preko međunarodne zajednice.

Stefanović nije mogao da govori o konkretnom slučaju, ali je istakao da kao i u svim dosadašnjim hapšnjima naših građana na KiM, na primer u slučaju hapšenja radnika PTT-a, kao i mladića koji su uhapšeni na Gazimestanu, Srbija uvek reaguje preko međunaodne zajednice, Euleksa, Unmika, kao i značajnih diplomatskih predstavništava u Prištini.

"Radimo sve što je potrebno da se oni koji su uhapšeni bez pravnog osnova oslobode. To je jedino moguće preko međunardone zaejdnice i dosada smo bili uspešni", rekao je Stefanović.

On je podsetio da ministarstvo za KiM obezbeđuje pravnu zaštitu pred sudovima na KiM koji nisu pod našom jurisdikcijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: