Kosović odlazi iz Srbije posle titule i četiri Kupa

Izvor: Mondo, 30.Mar.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosović odlazi iz Srbije posle titule i četiri Kupa

I drugi "đetić" napustiće Humsku tokom sezone 2018/19, nakon što je zimus to uradio njegov najbolji prijatelj Marko Janković.

Nebojša Kosović drugi put odlazi iz Srbije.

U Kazahstan će poneti titulu prvaka i tri Kupa osvojena sa Partizanom, jednu tešku i uspešno zalečenu povredu kolena, status reprezentativca Crne Gore stečen igrama u Humskoj, kao i pet golova i šest asistencija na 81 nastupu u crno-belom dresu.

Popularni Kića, piše "Sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << žurnal" u broju od subote, karijeru će nastaviti u Kairatu koji će na račun kluba uplatiti obeštećenje od 450.000 evra na ime ugovora koji je važio do juna 2021. godine.

Foto: MN Press

Partizan i Kairat već su sarađivali u bliskoj prošlosti, kada je krajem 2016. u Beograd stigao Leandre Tavamba.

Beogradski sportski list piše da je ponuda u Beograd stigla u četvrtak i da je Nikšićanin u toku dana, ali posle ubeđivanja, pristao da posle Standarda iz Liježa i Ujpešta iz Dože u 25. godini zaigra i za Kairat iz Alma Ate.

Kosović je potpisao za Partizan u avgustu 2015. kao slobodan igrač, posle godinu i po dana provedenih pod ugovorom sa Standardom, klubom koji ga je u tom periodu dva puta slao na pozajmicu u mađarski Ujpešt.

Crnogorski vezista je u januaru 2014. napustio Vojvodinu i pokušao da se nametne u Liježu, ali se ispostavilo da za sezonu i po neće odigrati nijedan meč u belgijskom fudbalu, nakon čega je uspeo da dobije "čiste papire" i vrati se u Srbiju kao slobodan igrač.

U dresu novosadske Vojvodine osvojio je Kup u sezoni 2013/14, a u međuvremenu odigrao je i pet utakmica za "A" reprezentaciju Crne Gore, za koju je redovno nastupao i u mlađim kategorijama. Verovatno bi imao i više utakmica za "sokolove" da u avgustu 2017. nije doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena, zbog koje je pauzirao oko 200 dana i propustio 30-ak utakmica Partizana, sve do februara prošle godine.

* Humsku je zimus već napustio jedan "đetić": Marko Janković/SPAL *

Foto: MN Press

Kosović ima titulu iz sezone 2016/17 i četiri Kupa: 2013/14, 2015/16, 2016/17 i 2017/18. Ove sezone zabeležio je 26 nastupa u svim takmičenjima i tri asistencije: sedam puta ušao je sa klupe, a 11 puta bio zamenjen u drugom poluvremenu.

 Bio je standardan u kvalifikacijama za Ligu Evrope letos kod Miroslava Đukića, potom se jedno vreme selio sa klupe na teren i nazad kod Zorana Mirkovića, da bi pred kraj godine povratio status prvotimca i nastavio u istom ritmu i posle zimskih priprema.

Ispostaviće se da neće sarađivati sa trećim trenerom crno-belih ove sezone, Savom Miloševićem, čiji je debi zakazan u nedelju u 17 časova u Kruševcu protiv Napretka. "Žurnal" navodi da će Kosović odmah optutovati u najveći grad Kazahstana, čije je fudbalsko prvenstvo počelo 9. marta.

Kairat je sezonu počeo sa dve pobede i prvi je favorit za titulu prvaka uz gradskog rivala, Astanu.

Čelnici crno-belih uspeli su ove nedelje da obezbede sredstva neophodna za dobijanje UEFA licence, ali je hitna prodaja Kosovića i dalje bila neophona kako bi se klub koliko-toliko konsolidovao do starta sezone 2019/20.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.