Konstituisanje po zakonima Kosova

Izvor: B92, 30.Dec.2013, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konstituisanje po zakonima Kosova"

Priština -- Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović izjavio da će konstitutivne sednice opština na severu KiM biti održane u skladu sa zakonima Kosova.

"Sigurno da je situacija na severu Kosova nešto drugačija, 14 godina unazad je bila takva situacija da nismo imali nikakav kontakt s lokalnim predstavnicima. Verujem da će Briselski sporazum biti poštovan kako bi se olakšao život naših građana", rekao je Petrović u intervjuu za srpsku redakciju Radio Kosova.

Petrović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je i lider Samostalne liberalne stranke i ministar za lokalnu samoupravu u vladi Kosova, ocenio je da su nedavno održani lokalni izbori na Kosovu obeleženi pritiscima i pretnjama.

"U takvim uslovima bilo je teško učestvovati. SLS je i u takvim uslovima ostvario zavidan rezultat, učestvovali smo u 14 opština sa svojim kandidatima, u osam smo imali kandidate za gradonačelnike. U svakoj toj opštini smo dobili određeni broj odbornika, u jednoj opštini - Štrpce, dobili smo i gradonačelnika", kazao je Petrović.

On je rekao da je najveće dostignuće Kosova sporazum koji su 19. aprila u Briselu potpisali premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić, i izrazio očekivanje da će uskoro doći do potpune integracije srpske policije i pravosuđa u kosovski sistem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Petrović: Konstitutivne sednice u skladu sa zakonima Kosova

Izvor: Blic, 30.Dec.2013

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Kosova Slobodan Petrović izjavio je da će konstitutivne sednice opština na severu Kosova biti održane u skladu s kosovskim zakonima...- Sigurno da je situacija na severu Kosova nešto drugačija, 14 godina unazad je bila takva situacija da nismo imali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.