Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021, 09:05

Koha objavila "non-pejper": Autonomna oblast Sever Kosova, poseban status za SPC

Kosovo i Srbija će međusobno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet, postojaće autonomna oblast Sever Kosova, piše, između ostalog, u navodnom "non-pejperu" koji je objavio prištinski list Koha Ditore.

List navodi da bi, prema tom dokumentu, Srpska pravoslavna crkva trebalo da ima poseban status, dok bi Mitrovica bila zajednička ekonomska zona, prenosi N1.

Predviđeno je da se primene svi do sada postignuti sporazumi, a da konačni dogovor bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postignut do februara 2022. godine.

Kako list navodi, redakcija je dobila dokument za koji se kaže da je "non-pejper" koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu te dve zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Autentičnost dokumenta list Koha Ditore nije mogao da potvrdi, ali u tekstu navode da su im neke diplomate sa kojima su razgovarali potvrdile da su tačke pomenute u dokumentu manje-više u skladu sa onim o čemu se razgovara u dijalogu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Koha objavila "non-pejper": Autonomna oblast Sever Kosova, poseban status za SPC; Nemački ambasador: Lažna vest

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021

Kosovo i Srbija će međusobno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet, postojaće autonomna oblast Sever Kosova, piše, između ostalog, u navodnom "non-pejperu" koji je objavio prištinski list Koha Ditore...List navodi da bi, prema tom dokumentu, Srpska pravoslavna crkva trebalo da ima poseban...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.