Koha objavila "non-pejper": Autonomna oblast Sever Kosova, poseban status za SPC; Nemački ambasador: Lažna vest

Kosovo i Srbija će međusobno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet, postojaće autonomna oblast Sever Kosova, piše, između ostalog, u navodnom "non-pejperu" koji je objavio prištinski list Koha Ditore.
Koha objavila "non-pejper": Autonomna oblast Sever Kosova, poseban status za SPC; Nemački ambasador: Lažna vest
Foto: Google maps
List navodi da bi, prema tom dokumentu, Srpska pravoslavna crkva trebalo da ima poseban status, dok bi Mitrovica bila zajednička ekonomska zona, prenosi N1.
 
Predviđeno je da se primene svi do sada postignuti sporazumi, a da konačni dogovor bude postignut do februara 2022. godine.
 
Kako list navodi, redakcija je dobila dokument za koji se kaže da je "non-pejper" koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu te dve zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.
 
Autentičnost dokumenta list Koha Ditore nije mogao da potvrdi, ali u tekstu navode da su im neke diplomate sa kojima su razgovarali potvrdile da su tačke pomenute u dokumentu manje-više u skladu sa onim o čemu se razgovara u dijalogu.
 
Nemački diplomata: U pitanju lažna vest
 
Nakon pisanja prištinske Koha ditore da su došli u posed "non pejpera", za koji tvrde da su ga sastavile Nemačka i Francuska, oglasio se nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode. On je na svom Tviter profilu objavio da je reč o lažnoj vesti.
 
"Možda taj papir postoji ali sigurno da nije nemačko - francuski", naveo je Rode i dodao da Nemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU i rukovodstvom Miroslava Lajčaka.
 
  • Lazar

    27.04.2021 17:19
    Lazar
    Za sve navodne patriote...kada cete u Prizren? .....Ajte manite se budalastina zaista vise, Kosovo je druga drzava vec 20 godina u svakom smislu. Ako me neko argumentovano razuveri nek trazi od mene sestomesecnu deviznu penziju! Hvala.
  • Anita

    27.04.2021 11:25
    Botovi na bensedinima kad shvate da je njihov presednik,veliki "patriota",jos 2012 priznao Kosovo.
  • Ns

    27.04.2021 10:44
    Nikad i niko ne sme potpisati da Srbija priznaje kosovo. Nema tih ustupaka i para koje to mogu resiti, a i Ustav je jasan po tom pitanju, sve sto je neustavno i nevazece je. Tako da su sve ovo lazne vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija