Izvor: Press, 22.Jul.2014, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Nisu pronadjeni dokazi za trgovinu organima?

Najmanje 10 bivših pripadnika OVK će biti optuženo za ratne zločine, navodi list i tvrdi da je Vilijamson našao dokaze za te zločine protiv civila, većinom Srba, ali da tokom istrage nije nađeno dovoljno dokaza koji bi podržali optužbu za trgovinu organima.


Protiv nekih pripadnika OVK će biti podignute optužnice i za nestanak velikog broja Srba iz Zočišta i Orahovca, a za odgovorne se smatraju i dva visoka oficira OVK.

Vilijamson je juče svoje nalaze u kratkim crtama predstavio kosovskim vlastima.

Optužbe obuhvataju ubistva civila, zlostavljanje i njihovo držanje u neljudskim uslovima, ali ne i trafiking u cilju trgovine organima, navodi list.

Očekuje se da pripadnici OVK budu optuženi za pojedinačnu, ali ne i za komandnu odgovornost, pa se, takođe, očekuje da krivične odgovornosti bude oslobođen premijer u odlasku Hašim Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.