Kfor propustio zaposlene do ulaza u opštinu Zvečan, zaustavila ih policija i upotrebila suzavac

Izvor: Beta, 29.Maj.2023, 08:38

Kfor propustio zaposlene do ulaza u opštinu Zvečan, zaustavila ih policija i upotrebila suzavac

Kosovska policija bacila je jutros suzavac na zaposlene u opštini Zvečan koji su u više navrata pokušali da uđu u tu zgradu.Kako javlja Radio-televizija Srbije, zaposleni su u više navrata pokušali da probiju kordon specijalnih jedinica kosovske policije postavljen ispred ulaza u zgradu.Zaposlene u toj opštini prethodno su propustili vojnici Kfora, koji su naoružani i s opremom za razbijanje demonstracija od jutros raspoređeni ispred zgrade opštine.Ispred te zgrade stigli su i predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović koji razgovaraju sa predstavnicima kosovske policije, navodi RTS.U petak je, nakon pokušaja građana sa severa Kosova i Metohije da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija upotrebila suzavac, dimne i šok bombe.Povređeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike, koji su pobedili na nedavno održanim izborima, na koje je izašlo ukupno 3,4 odsto birača.Izbore, koje su bojkotovali srpski politički predstavnici na Kosovu i Metohiji, je krajem aprila organizovala Priština, nakon što su u novembru prošle godine Srbi napustili kosovske institucije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMIRIVANJE TENZIJA NA SEVERU KOSOVA? Srbi se razilaze, ali najavljuju da će i sutra protestvovati sve dok kosovska policija ne napusti objekat (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 29.Maj.2023

Meštani Zubinog Potoka koji su se rano jutros okupili ispred zgrade opštine kako bi sprečili nelegalno izabranog gradonačelnika da zauzme opštinu, počeli su da se razilaze. Oni su i za sutra najavili okupljanje, uz poruku da će biti ispred zgrade opštine svakog dana dok pripadnici kosovske policije...

Nastavak na Blic...

Izneta dva zahteva: "Oni su došli i napravili vojnu bazu"

Izvor: B92, 29.Maj.2023

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je narod koji se jutros okupio ispred opštine Zvečan izneo dva zahteva...Kako je kazao, to su da nelegitimni gradonačelnici odu i da šefuju svojim porodicama i da se pripadnici ROSU povuku sa severa i iz zgrada opština...Rakić je rekao da su zahtevi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.