Kfor: Čekamo razvoj situacije

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Čekamo razvoj situacije

Priština -- Portparol Kfora Hans-Diter Vihter pozdravio je spremnost predstavnika Srba na Kosovu da razgovaraju o tome kako da se razreši tekuća kriza.

"Očigledno im je potrebno još neko vreme za razgovore. Treba da sačekamo novi razvog događaja", rekao je Vihter za AP.

On je kazao da vojnici Kfora mogu da zaobiđu barikade na putevima i da nemaju poteškoća da dođu do vojne baze na severu Kosova.

Predstavnici četri opština trebalo je da razmatraju sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je postignut sa Kforom o prelazima Brnjak i Jarinje, ali zbog odsustva predstavnika opštine Zubin potok, sednica je odložena. Poslanici iz Zubinog Potoka smatraju da o uklanjanju barikada na severu Kosova treba da odlučuje Skupština Srbije, a ne odbornici opština sa Kosova. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je kao "lošu poruku" prekid zajedničke sednice predstavnika četiri skupštine opštine sa severa Pokrajine. Državni sekretar Oliver Ivanović ukazao je da bi kosovski Srbi zbog neslaganja sa Beogradom mogli postati meta stranaca i kosovskih Albanaca. Odluka srpskih odbornika na severu Kosova ne ugrožava sporazum sa KFOR-om izjavio je šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.