Izvor: RTS, 02.Dec.2022, 17:38

Kancelarija za KiM: Počela isplata zarada Srbima koji su napustili prištinske institucije

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas je počela isplata zarada svim građanima koji su nakon 5. novembra napustili prištinske institucije severno od Ibra. Reč je o zaradama, koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.
Na ovaj način u potpunosti se realizuje obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na severu KiM, država >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbija pomoći.

Građani koji su napustili prištinske institucije na severu KiM potpisali su 17. novembra ugovore sa državom Srbijom preko Kancelarije za KiM, od danas mogu da podignu svoja prva sredstva zarade, koja se već nalaze na njihovim privatnim bankarskim računima.
Kao što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju navela, svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstvno osiguranje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija je uvek uz Srbe na Kosmetu: Počela isplata zarade građanima koji su napustili prištinske institucije

Izvor: 24sedam.rs, 02.Dec.2022

Reč je o zaradama koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.