Kamenovana kuća Srbina u Suvom Dolu

Izvor: Mondo, 28.Nov.2012, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovana kuća Srbina u Suvom Dolu

Nepoznate osobe su u selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice kamenovale kuću kosovskog Srbina Raleta Petronijevića, ali niko od ukućana nije povređen.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, ali ga ona još nije potvrdila.

Prema svedočenju meštana, incident se dogodio sinoć oko 21 sat. Na kući su, kako su rekli Tanjugu, polupani prozori, polomljeno je nekoliko crepova, a ukućani nisu povređeni.

Petronijevićeva kuća nalazi se na samom kraju sela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a u njoj živi sa suprugom i troje dece i ovo nije prvi napad na njegov dom.

Selo Suvi Do nalazi se na tri kilometra od Kosovske Mitrovice, a u njemu, okruženi kosovskim Albancima, živi oko četrdesetak srpskih porodica.

Nedavno je u ovom selu sredstvima opštine Kosovska Mitrovica izgrađena stambena jedinica i Srbima je podeljeno 36 stanova.

(Tanjug/Ilustracija:Guliver/Getty images)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.