KURTI ŽELI DA NAS UVEDE U RAT Orlić oštro o premijeru lažne države u razgovoru sa Norveškim ambasadorom

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 17:24

"KURTI ŽELI DA NAS UVEDE U RAT" Orlić oštro o premijeru lažne države u razgovoru sa Norveškim ambasadorom

Ambasador Norveške je tokom razgovora iskazao razumevanje za situaciju na Kosovu, ističući važnost poštovanja dogovora u cilju očuvanja mira u regionu, navedno je u saopštenju

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Norveške Jerna Eugena Jelstada, kojeg je obavestio o situaciji na Kosovu, gde se, kako je naveo, dešavaju "otvoreni pokušaji Aljbina Kurtija da izvrši etničko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čišćenje".

- To ne možemo i nećemo da dozvolimo. Predsednik Vučić je najavio da će tražiti hitan razgovor sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a zatim i hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Zahtevaćemo puno sprovođenje odredaba Rezolucije SB 1244. Važno je da svi razumeju ozbiljnost situacije i namere Kurtija da nas svojim opasnim potezima uvede u rat. On vrši otvoreni progon Srba, sprečava da ljudi dobiju hranu i lekove. Svako to može i mora da osudi - rekao je  Orlić, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Ambasador Norveške je tokom razgovora iskazao razumevanje za situaciju na Kosovu, ističući važnost poštovanja dogovora u cilju očuvanja mira u regionu, navedno je u saopštenju.

On je izrazio spremnost Norveške da sa Srbijom unapređuje sveobuhvatnu saradnju, ističući značaj partnerstva i rezultate koje su dve zemlje ostvarile u oblasti ekonomije. 

Norveški diplomata posebno se osvrnuo na saradnju u sektoru energetike, u okviru koje je, kako je istakao, Srbija zabeležila veliki uspeh i postavila temelje za nastavak razvoja.

Iskoristio je priliku da pozdravi inicijativu "Otvoreni Balkan", ukazujući na sve benefite koje ona donosi državama koje u njoj učestvuju.

- Snažan impuls njihovom razvoju dala je zvanična poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Norveškoj, realizovana novembra prošle godine, a sa svoje strane spremna je da im doprinese i Narodna skupština - poručio je Orlić.

On je iskoristio priliku i da izrazi zahvalnost Norveškoj na solidarnosti i ekspertskoj pomoći koju je pružila Srbiji u vreme tragedija koje su se dogodile u našoj zemlji početkom maja, na zajedničkoj saradnji na brojnim projektima, kao i na podršci politici mira i stabilnosti koju Srbija sprovodi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.