KURTI, POCEPAJ ZSO! Adem Vlasi uoči sastanka u Briselu: Sve što predloži Vučić mora da se odbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 11:20

"KURTI, POCEPAJ ZSO!" Adem Vlasi uoči sastanka u Briselu: Sve što predloži Vučić mora da se odbije!

Advokat i bivši političar Azem Vlasi, govoreći o Zajednici srpskih opština, rekao je da ne treba prihvatiti ništa što je van ustavnog sistema tzv. Kosova.

- Ne treba prihvatiti ništa što proizilazi iz tih nalaza Ustavnog suda, nalaza koje je Sud doneo u vezi sa tim sporazumom iz 2015. godine. Da li se to zove Zajednica ili neki drugi naziv, ništa van ustavnog sistema Kosova - rekao je Vlasi za Teve 1.

Vlasi je dalje rekao da premijer privremenih prištinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << institucija Kurti treba da pocepa svaku verziju Zajednice koju Srbija podnese 2. maja.

- Ovo je već upozoreno na Srbiju, kažu neko rukovodeće telo, oni to imaju u Srbiji i ponudiće danas. Kurti je rekao pročitaću, i srećan sam. Mislim da onog trenutka kada mu to daju Kurti treba da uzme i pocepa jer ko je Srbija, druga država da napiše statut unutrašnjeg mehanizma Kosova koji se u ovom slučaju zove Zajednica opština sa srpskom većinom - naveo je Vlasi.

- Neka  to urade, kosovska strana, Vlada, moraju to sami da urade - dodao je Vlasi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti o Kurtiju: Pregovori o statutu ZSO u Briselu su akcija političara koji gazi sve da bi se održao na vlasti“

Izvor: Danas, 02.Maj.2023

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti ocenio je uoči današnjih razgovora u Briselu o Zajednici srpskih opština da je kosovski premijer Aljbin Kurti "političar koji gazi sve samo kako bi se održao na vlasti".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.