KURTI HITNO OTPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU: Otišao kod MENTORA po SAVET

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 13:03

KURTI HITNO OTPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU: Otišao kod MENTORA po SAVET

Mnogi u Britaniji ulažu napore oko nezavisnosti Kosova.

Premijer samozvane države Kosovo, Aljbin Kurti, otputovao je jutros u jednodnevnu posetu Velikoj Britaniji, baš kada je srpski narod sa teritorije Kosova i Metohije odlučio da se javno pobuni zbog odluke prištinskih vlasti o ukidanju dinara. 

Kako prenose izvori "Novosti" iz diplomatskih izvora, očekuje se da se Kurti sastane sa svojim ostrvskim savetnicima koji ga godinama iz senke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podržavaju u potezima čiji je krajnji cilj etničko čišćenja Srba sa prostora KiM i zaokruživanje suverentita takozvanog Kosova na celoj teritoriji naše južne pokrajine.

Nije tajna da Kurti u Britaniji ima dobro vrlo pouzdane savetnike, koji pomažu u nezavisnosti Kosova. Među njima su profesor Mark Veler, ekspert za Balkan koji je bio i pravni savetnik britanske vlade na konferenciji u Rambujeu 1999, pa i tad otvoreno na strani Prištine, zatim Elizabet Goving, koja je decenijama infiltrirana u prištinske institucije.

Jedna od njih je i Ališa Kerns, čuvena po optuživanju Beograda i SPC za širenje kriminala na KiM.

- Kurti ima savetnika iz Velike Britanije, Nemca poreklom, o kome će tek biti reči narednih dana - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija Danas/Novosti
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.