KURIR U UKRAJINI Putin: Krim je iskoristio pravo koje je dato Kosovu

Izvor: Kurir, 19.Mar.2014, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURIR U UKRAJINI Putin: Krim je iskoristio pravo koje je dato Kosovu

Dočekan ovacijama: Ruski predsednik juče pozdravio pripajanje poluostrva svojoj zemlji, nazvavši to legitimnim; On je istakao da je takav scenario „osmislio“ Zapad kada je priznao nezavisnost južne srpske pokrajine

Hteli bi stopama Krima

PRIDNJESTROVLJE HOĆE

DA SE SPOJI S RUSIJOM

Pridnjestrovlje hoće da se spoji s Rusijom

Nakon Krima, nepriznata državica Pridnjestrovlje želi da pođe istim stopama, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je uputila zahtev za pripajanje ruskoj Dumi. Inače, u pitanju je oblast koja je 50 godina bila u sastavu Moldavije, a koja se po raspadu SSSR otcepila i proglasila nezavisnost. Na referendumu 2007. za ujedinjenje s Rusijom, koja finansijski podržava Pridnjestrovlje, izjasnilo se 97 odsto stanovnika.

Više od 100.000 Rusa

SLAVILO PRIPAJANJE KRIMA

Na mitingu na Crvenom trgu u prestonici Rusije Moskvi, prema podacima policije, okupilo se više od 100.000 ljudi koji su želeli da proslave spajanje Krima i Sevastopolja. S bine koja je tamo postavljena stanovništvu Rusije i Putinu na podršci zahvalili su i predsednik krimske skupštine Vladimir Konstantinov, premijer Krima Sergej Aksjonov i gradonačelnik Sevastopolja Aleksej Čalij.

Predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je priliku i zahvalio stanovnicima Krima na izraženoj volji da budu s Rusijom, koja im je na zahteve odgovorila toplinom otvorivši im srce i čitavu dušu.

Podsmeva se SAD

UŠAKOV: RUSIJA JE NA NEKI NAČIN DOBILA OSKARA

Sankcije zapadnih zemalja koje su uvedene ruskim zvaničnicima zbog Ukrajine izazivaju „podsmeh i čak sarkazam“, izjavio je savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

- Sankcije su veoma „udobne“. Ne stidim se, naprotiv, ponosan sam. To je neka vrsta Oskara u kategoriji najbolja sporedna muška uloga - istakao je Ušakov.

UKRATKO

SAD su protiv aneksije

.: Potpredsednik SAD Džozef Bajden i predsednik Poljske Bronjislav Komorovski juče su u Varšavi oštro osudili rusku aneksiju Krima i složno ocenili da je neizbežno hitno jačanje značaja i mehanizama kolektivne odbrane u okviru NATO.

Turčinov: Putin igra prljavo

.: Ukrajinski privremeni predsednik Oleksander Turčinov optužio je Rusiju da igra prljavu igru s aneksijom Krima i ponaša se kao nacistička Nemačka na početku Drugog svetskog rata.

Ukrajinski vojnici u dilemi

.: Ruski vojnici se ukopavaju i postavljaju minobacače na brdu s kojeg imaju pogled na ukrajinsku vojnu bazu Perevalnij na Krimu, dok se vojnici u bazi, verni Kijevu, suočavaju s bolnom dilemom - da dezertiraju i predaju se novim vlastima.

Fabijus: Rusija je suspendovana iz G8

.: Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus danas je izjavio da su lideri članica Grupe osam najrazvijenijih svetskih privreda (G8) suspendovali članstvo Rusije u tom klubu zbog tenzija oko Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.