KRENULA DONACIJA ZA KOSOVSKO POMORAVLJE

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRENULA DONACIJA ZA KOSOVSKO POMORAVLJE

BEOGRAD - Donacija od oko 16.000 komada nove robe, namenjena socijalno ugroženom stanovništvu u Kosovskom Pomoravlju, krenula je danas iz Beograda.

Državni sekretar Ministarstva trgovine i poljoprivrede Srbije Ljubiša Dimitrijević kazao je novinarima ispred magacina Republičke direkcije za robne rezerve da je ukupna donacija oko 140.000 komada razne robe i ona će se sukcesivno isporučivati.

Prema njegovim rečima, roba koju je tržišna inspekcija zaplenila i povukla >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz nelegalnog prometa, daće se ugroženom stanovništvu u Kosovskom Pomoravlju, a stiže iz Beograda, Prijepolja, Raške i Kraljeva.

"Sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve odabrali smo robu koja je trenutno najpotrebnija. U prvom kamionu koji je danas krenuo, uglavnom su obuća i odeća, i oprema za kuću, alat, agregati, plinske boce i električne testere", kazao je on.

Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije kazao je da će ta eparhija uložiti napore i sve svoje kapacitete da roba dođe do svakoga kome je potrebna. "Ova pomoć je važna, da se taj narod koji živi u siromaštvu i bedi ohrabri i shvati da nije sam i zaboravljen", kazao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.